
Gotowa mieszanka naturalnych elementów, z których można przyrządzić roślinne, wegańskie kotlety. Mąka orkiszowa, z ciecierzycy plus ekspandowany orkisz, przyprawy, ziarna i suszone warzywa.
Aby przygotować indyjskie burgery wystarczy zalać mieszankę gorącą wodą, wymieszać wszystko i odczekać 15 minut. Następnie uformować kotleciki i usmażyć je na niepokaźnej ilości oleju.
Burgery są w całości wegańskie (brak komponentów zwierzęcych), nie zawierają nienaturalnych dodatków. To alternatywa mięsnych kotletów i pomysł na uzupełnienie diety w warzywa i cenne składniki odżywcze - również dla osób, które na co dzień jedzą mięso. W składzie orkisz, czerwona soczewica, ekspandowany amarantus warzywa i przyprawy.
Kotleciki zawierają sporą liczba białka i błonnika pokarmowego. Zawierają naturalnie występujące cukry.
Opakowanie gromadzi elementy na 4 porcje (kotleciki) po 35 g.
komponenty: Mąka orkiszowa preparowana cieplnie (41%), mąka z czerwonej soczewicy (19,9%), amarantus ekspandowany (10%), marchewka suszona, przyprawy [sól, kurkuma, curry, imbir, cynamon, kolendra, chili], pomidor suszony, pietruszka suszona, cebula suszona, ananas liofilizowany.
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1440 kJ / 341 kcal
Tłuszcze: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 57 g
w tym cukry: 9,7 g
Błonnik: 14 g
Białko: 15 g
Sól: 3,6 g