
Cieciorka BadaPak ma niestandardowy wygląd. Jej ziarna są obfite, jasno pomarańczowe i swym kształtem przypominają orzeszki. Zawierają długą listę wartości odżywczych. Są dużą skarbnicą witamin z grupy B – zwłaszcza kwasu foliowego. Na dodatek ziarna cieciorki zawierają witaminę A, C, E oraz K. Są zasobne także w potas i fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo, wapń i cynk. Cieciorka XL BadaPak raduje się zainteresowaniem wegetarian oraz wegan. Zawiera duże ilości białka z dużą zawartością istotnych aminokwasów. Regularne spożywanie ciecierzycy wzbogaca o błonnik pokarmowy.
Cieciorka BadaPak oszałamia swym lekko słodkawym i orzechowym smakiem. W kuchni odnajdzie sporo dań, których urozmaici smak. Może być dodawana do zup, gulaszy, pasztetów i past kanapkowych. Uatrakcyjni sałatki smakiem, a także walorami estetycznymi.
Cieciorkę BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie około 8-12 godzin.
Cieciorka, czyli ciecierzyca znana także pod nazwą groch włoski to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji i w tych rejonach cieszy się ogromną popularnością. Ze względu na swoje walory smakowe i najczęściej zdrowotne coraz częściej raduje się zainteresowaniem polskich konsumentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane ponadto sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten, a także produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie artykułu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak na dodatek mogą być danymi literaturowymi.