
Cieciorka BadaPak ma niestandardowy wygląd. Jej ziarna są pokaźne, jasno pomarańczowe i swoim kształtem przypominają orzeszki. Zawierają długą listę wartości odżywczych. Są dużą skarbnicą witamin z grupy B – zwłaszcza kwasu foliowego. Dodatkowo ziarna cieciorki zawierają witaminę A, C, E i K. Są zasobne także w potas i fosfor, magnez, mangan, miedź, żelazo, wapń i cynk. Cieciorka XL BadaPak zadowala się zainteresowaniem wegetarian, a także wegan. Gromadzi pokaźne ilości białka z dużą zawartością pokaźnych aminokwasów. Regularne spożywanie ciecierzycy wzbogaca o błonnik pokarmowy.
Cieciorka BadaPak zniewala swym lekko słodkawym i orzechowym smakiem. W kuchni odnajdzie niemało dań, których urozmaici smak. Może być dodawana do zup, gulaszy, pasztetów i past kanapkowych. Uatrakcyjni sałatki smakiem i walorami estetycznymi.
Cieciorkę BadaPak przed ugotowaniem należy moczyć w wodzie około 8-12 godzin.
Cieciorka, czyli ciecierzyca znana także pod nazwą groch włoski to jednoroczna roślina strączkowa. Pochodzi z Azji i w tych rejonach raduje się ogromną popularnością. Ze względu na swoje walory smakowe i na ogół zdrowotne coraz częściej zadowala się zainteresowaniem polskich konsumentów.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane też sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii towaru.
podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.