
składniki
fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany naturalny)
OPIS
ekologiczna fasolka biała Jaś jest istotnie znana jako główny lubianej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Idealnie pasuje do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest nieprzeciętnym źródłem błonnika i białka roślinnego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy bezkompromisowca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego surowca.
szczegóły artykułu
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
dokument BIO: jest
marka - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
KRAJ POCHODZENIA elementów: Chiny