
składniki
quinoa czerwona (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany ekologiczny)
OPIS
organiczna quinoa czerwona, znana dodatkowo jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje klasyczne kasze lub makarony. Idealnie sprawdza się jako składnik zup, a także dodatek do warzyw, sosów, wypieków i deserów.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na niewiele znaczącym sicie, następnie gotować w proporcji 1:2 (1 porcja quinoa na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1489 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 6,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 57 g,
w tym cukry - 1,3 g
Białko - 14 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INFORMACJA
Cyfra na końcu nazwy ascetycznca określa numer brygady Bio Planet odpowiedzialnej za konfekcjonowanie tego minimalistycznca.
szczegóły towaru
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
dokument BIO: jest
marka - nazwa i adres: BIO PLANET S.A., WILKOWA WIEŚ 7, 05-084 LESZNO
KRAJ POCHODZENIA elementów: Peru