
Siemię lniane są to nieduże nasiona lnu, które mają liczne właściwości zdrowotne. Pomagają w wielu dolegliwościach i schorzeniach. Pomagają na dodatek w diecie odchudzającej.
Siemię lniane - atrybuty
- bogate w witaminę E i minerały(żelazo, magnez, cynk),
- wspomaga trawienie - zmiękcza i osłania śluzówkę jelit,
- wspomaga odchudzanie - reguluje poziom cholesterolu, wywołuje uczucie sytości,
- obniża poziom cukru i lipidów we krwi,
- wspomaga leczenie choroby wrzodowej, zapalenie oskrzeli, odmrożeń, oparzeń, chorób skórnych czy kaszlu,
- hamuje rozwój raka prostaty,
- pomaga na łuszczący się i popękany naskórek.
Sposób przygotowania i spożycia:
- Pół szklanki zmielonego siemienia należy zalać letnią wodą
- Doprowadzić do wrzenia.
- Gotować około 15 minut.
- Pić ostudzone siemię.
Przed spożyciem zaleca się zmielić ziarna. Można dodawać zmielone ziarna lnu do musli, jogurtu naturalnego, ciastek owsianych, kanapek, wypieku chleba czy koktajlu owocowego.
Kraj pochodzenia - Polska
Opakowanie - 500g