
Uniwersalne, aktywne, suszone drożdże winiarskie FERMIVIN LS2 - do win białych, czerwonych, różowych i musujących - do 16% alk., doskonałe do "restartu" fermentacji, na 10-35 L nastawu, 7 g. Niezastąpione w winiarstwie - Fermivin LS2 to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich.
zezwala na wykonanie we własnym domu jednocześnie win białych, różowych, jak i czerwonych. Szybka i stabilna fermentacja - szlachetne, suszone drożdże zawarte w Fermivin LS2 wyśmienicie sprawdzą się choćby w nieprzystępnych warunkach.
użyć możesz je także do "restartu" fermentacji. Na 10-35 L - jedno opakowanie Fermivin LS2 o gramaturze 7 g starczy na przygotowanie, aż do 35 L aromatycznego domowego wina, którym zniewalać się będzie Twoja cała rodzina!
Proste w użyciu - drożdże są stanowczo proste w użyciu, zakres temperatur fermentacji to 14-28°C, a alkohol, który uzyskasz w Twoim winie, może sięgnąć nawet 16%! Pełnia możliwości - drożdże LS2 w połączeniu pożywką z witaminą B1 i Kombi Vita, które odnajdziesz w naszej ofercie, pozwolą Ci na zastosowanie możliwości drożdży w 100%, dzięki czemu będziesz cieszył się jeszcze pełniejszym smakiem i aromatem swych domowych trunków!
Chcesz zacząć swoją przygodę z domowym winiarstwem? Robisz własne domowe trunki i szukasz produktów wysokiej jakości? Polecamy Ci nasze szlachetne, uniwersalne, suszone drożdże Fermivin LS2 do wszelkich rodzajów win: białych, różowych, czerwonych, a także musujących.
polecane zwłaszcza do domowego wyrobu trunków z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, czarnego bzu, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek i czarnych jagód.
Fermivin LS2 to specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży winiarskich, pochodzący z regionu Szampanii we Francji - szanowane "bayanusy", zapewniające szybką i zrównoważoną fermentację nawet w trudnych warunkach.
posiadają neutralny wpływ na profil aromatyczny wina, dzięki czemu umożliwiają zachowanie aromatów owoców, z których powstaje napój. Znakomicie nadają się do restartu fermentacji - "ruszenia" nastawu, kiedy wino przestanie "pracować" przed osiągnięciem zakładanych atrybuty.
Drożdże są istotnie proste w użyciu. Jedno opakowanie 7g wystarcza na wykonanie od 10 do 35 L nastawu. Zakres temperatur fermentacji to 14-28°C, z możliwością osiągnięcia nawet 16% alkoholu! Przy wykorzystaniu pożywek z witaminą B1 i Kombi Vita dostępnych w naszej ofercie możesz zagwarantować sobie pełnię możliwości oferowaną poprzez drożdże!
Charakterystyka: zakres temperatur: 14 - 28°C tolerancja na alkohol: 16% (v/v) wytwarzanie glicerolu: 5-7 g/L niska produkcja kwasów lotnych, aldehydu octowego i siarkowodoru niskie zapotrzebowanie na azot Sposób wykorzystania Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp.
30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego albo balonu z nastawem wina. Komponenty: drożdże winiarskie Saccharomyces cerevisiae var.
bayanus, emulgator: monostearynian sorbitolu. Uwaga: opakowanie wykorzystaj w pełni.