
NZ64F3NM1AB_PŁYTA INDUKCYJNA wybrane atrybuty funkcjeSTEROWANIE bezpieczeństwo rzut techniczny podsumowanie warto wiedzieć wybrane cechy TimerUłatwia przygotowywanie potraw. Może służyć jako wyłącznik czasowy albo do odliczania pozostałego czasu.
Funkcja BoosterZwiększa tymczasowo siłę grzania danego pola o kilkadziesiąt procent. Jest to pomocne, gdy zależy nam na szybkim podgrzaniu dania. Sterowanie dotykoweCzytelny panel sterowania pozwala na komfortowe monitorowanie wybranych parametrów pól indukcyjnych.
Blokada dostępuZabezpieczenie to chroni przez nieświadomym włączeniem polagrzewczego i aktywacją płyty. Użyteczna i estetyczna przejrzyj, jak przyjemnie przyrządza się potrawy i uzyskuje znakomite rezultaty.Płyta indukcyjnaposiada 9 stopni mocy, 4 pola grzewcze i moc całkowitą 7,2 kW.
Ceramiczna powierzchnia jest nietrudna w utrzymaniu czystości i nadaje kuchni wyrafinowanego charakteru. Kiedy gotowanie sprawia prawdziwą przyjemność, każde danie smakuje nadzwyczajnie! Timer - wyłączenie czasowe automatycznie wyłącza pole cieplne po upłynięciu ustawionego czasu.
Tej funkcji można użyć do kilku pól cieplnych równocześnie. Już nie musisz czekać na koniec gotowania, możesz zająć się innymi sprawami. Szybko reagujące pola grzejne Płyta rozpoznaje, czy na włączonym polu grzewczym został postawiony garnek.
Jeśli go tam nie będzie, grzanie zostanie wyłączone. Funkcja Booster zezwala na skrócenie czasu przygotowania potraw poprzez rozszerzenie mocy pola cieplnego o kilkadziesiąt procent poprzez 10 minut. InstynktownE STEROWANIE 1 Przełączniki wyboru pola grzejnego 2 Przełączniki wyboru ustawień grzania/zegara 3 czujka sterowania zabezpieczeniem 4 czujka główny włącz/wyłącz 5 detektor sterowania i ekran zegara 6 Wskaźnik ustawień grzania i ciepła resztkowego 7 czujnik podwyższenia mocy bezpieczeństwo Detekcja temperatury Gdyby z jakiejś przyczyny, temperatura pól grzejnych przekroczyła poziom bezpieczny, wtedy ich poziom mocy zostanie automatycznie obniżony.Po tym jak skończysz pracę przy płycie, wentylator będzie jeszcze przez 1 minutę działał.
Wskaźnik ciepła resztkowego Kiedy informacje pole grzewcze albo cała płyta jest wyłączona, wtedy o obecności ciepła resztkowegoświadczywyświetlany symbol "H". Gdy, pola grzewcze są wyłączone, wskaźnik nie gaśnie tak długo aż nie ostygną.
Możesz użyć ciepło resztkowe do rozmrażania albo do utrzymania ciepła potraw. Blokada dostępu Funkcja zapobiega przypadkowe włączenie pól grzewczych. Realne jest ponadto zablokowanie panelu sterowania, zezwalające zapobiec przypadkowej zmianie ustawieńnp.
na skutek przetarcia panelu szmatką. Rzut technologiczny A Szerokość: 590 mm B Głębokość: 520 mm C Wysokość: 57 mm podsumowanie POZNAJ cechy PŁYTY NZ64F3NM1AB technika rodzaj Indukcyjna rodzaj instalacji Do zabudowy liczba pól cieplnych 4 WYGLĄD Powierzchnia Szkło ceramiczne Sposób sterowania Sterowanie dotykowe FUNKCJE Funkcja Booster Tak Wskaźnik ciepła resztkowego Tak Timer Tak parametry technologicznE pełna moc (kW) 7,2 kW Moc/pole 140 mm do 1500 W Moc/pole 220 mm do 2600 W właściwości FIZYCZNE wymiary (SxWxG) 590 x 57 x 520 mm Waga (netto) 10.5 kg BEZPIECZEŃSTWO Blokada dostępu Tak warto wiedzieć Instrukcje dotyczące bezpieczeństwa: Do czyszczenia płyt indukcyjnych nie wolno używać środków zawierających składniki ścierne lub ostrych szczotek metalowych, ponieważ mogą one zarysować powierzchnię, co może doprowadzić do pęknięcia szyby.
Nie należy używać płyty cieplnej do podgrzewania folii aluminiowej, produktów zawiniętych w folię aluminiową albo zamrożonej żywności zapakowanej w aluminium. Jeśli między dno garnka i płytę grzewczą dostanie się płyn, może powstawać sprężona para powodująca podskakiwanie garnka.
Należy za każdym razem monitorować, żeby płyta grzejna i dno garnka były suche. Podgrzewanie indukcyjne: - Zasada działania podgrzewania indukcyjnego: Po umieszczeniu naczynia na polu cieplnym i włączeniu urządzenia układy elektroniczne płyty indukcyjnej rozpoczną generowanie „prądów indukcyjnych” w spodniej części naczynia, co spowoduje stały wzrost temperatury w naczyniu.
- Szybsze gotowanie i smażenie: Dzięki bezpośredniemu ogrzewaniu naczyń, a nie płyty szklanej urządzenia, możliwe jest uzyskanie pokaźniejszej wydajności gotowania aniżeli w innych systemach, ponieważ nie występuje utrata ciepła.
Większość zużywanej poprzez urządzenie energii jest przekształcana w ciepło.