
Została zaopatrzona w trzy sita o średnicach otworów 3 mm, 4,5 mm i 8 mm oraz wytrzymałe, stalowe ostrza, gwarantujące moc i pracę bez wysiłku. Pomoże w przygotowaniu domowych pasztetów, musów, kiełbas i farszów.
ponadto posiada w zestawie dwie nasadki do robienia kiełbas, popychacz oraz nasadkę do kebbe – czyli klasycznego dania kuchni bliskowschodniej, nadziewanego mięsem z orzeszkami pinii.
Wszechstronne sitka
Sitko z niewiele znaczącymi otworami służy do mielenia na drobno składników potraw, w których ważna jest jednolita konsystencja.
Drobno zmieloną rybę, kaczkę, wołowinę lub jagnięcinę można wykorzystać do najróżniejszego typu przekąsek i przystawek np. Pulpetów, pierożków czy nadziewanego makaronu ravioli.
Miłośnikom ryb pomoże przygotować delikatną terrinę z wędzonego łososia.
wystarczy zmielić kawałki ryby i doprawić sokiem z cytryny lub kwaśną śmietaną, z dodatkiem ziół i przypraw, a po schłodzeniu podać z chrupiącą bagietką albo pełnoziarnistymi grzankami.
Sitko ze średnimi otworami nadzwyczajnie stanie na wysokości zadania do mielenia mięsa na burgery, pieczeń rzymską, dania meksykańskie, grecką moussakę i wszelkie nadzienia do krokietów, pierogów, naleśników, tortilli czy taco.
Natomiast sitko z wielkimi oczkami pomoże w przygotowaniu mas o wyrazistej strukturze np. Do kiełbas i delikatnych pasztetów.
Nakładka do napełniania kiełbas
Nakładka do napełniania kiełbas jest mocowana na korpusie maszynki do mielenia.
Po zmieleniu mięsa, należy zdjąć sitko i ostrze, a w ich miejsce założyć tarczę podstawową i końcówkę do napełniania.
W pakiecie są dwie końcówki – do grubych i cienkich kiełbas.
Przystawka KAX950ME jest kompatybilna z seriami robotów:
Chef Titanium (KVC); Chef XLTitanium
Chef XL Elite
Chef Sense; Chef Sense XL