
Czekolada biała
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, biała czekolada do pica na gorąco, wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Rafinowana i konszowana min. 48h. Gęsta, słodka i kremowa czekolada na gorąco bez dwóch zdań poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Dzięki sporej zawartości masła kakaowego (30%), czekolada biała do picia Beskid Chocolate jest wyjątkowo intensywna i kremowa. Charakteryzuje się delikatnym kakaowym aromatem.
Skład: cukier, mleko pełne w proszku, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa.
Przygotowanie w trakcie przygotowywania należy uważać aby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 poziomów cały czas powoli mieszając.demonstrujemy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco. Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej ciemnej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (albo 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.