Syrop z karobu Syrop z karobu jest wytwarzany ze strąków drzewa szarańczynu i ma łagodny, słodki smak. Może być używany jako słodzik w ciastach, tahini, gorących i zimnych napojach, jogurtach, lodach i ryżu. Jest świetnym substytutem cukru. Jest bogaty w wapń (prawie trzykrotnie więcej niż mleko krowie - chleb świętojański posiada 350mg na 100g w porównaniu do mleka zawierającego 120mg na 100g). Smak syropu może się różnić w zależności od odmiany szarańczyna, jednak zawsze ma niezmienne wartości odżywcze. Do produkcji używane są tylko owoce kreteńskie. Produkty z karobu są: naturalne, bezglutenowe, bezkofeinowe, stosowne dla wegetarian i wegan, nie zawierają tłuszczów, soli, ani dodatku cukrów dopełniające informacje Kraj pochodzenia: Grecja, Kreta Masa netto: 350ml Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu w temperaturze pokojowej. Elementy: karob, woda Wartość odżywcza wartość energetyczna: tłuszcze: kwasy tłuszczowe: - nasycone węglowodany: -w tym cukry błonnik: białka: sól: w 100g 1192kJ/285kcal <0,1g 0,0g 69,3g 35,6g 2,9g 2,1g 0,0g