
Czekolada mleczna
Opakowanie: granulki 200g
Prawdziwa gęsta, mleczna czekolada do pica na gorąco, wyrabiana rzemieślniczymi metodami w sercu Beskidu Żywieckiego. Rafinowana i konszowana 70h. Gęsta, słodka i aromatyczna czekolada na gorąco z całą pewnością poprawi nastrój w chłodniejsze dni.
Swój oryginalny smak i kremową konsystencję, czekolada zawdzięcza precyzyjnie przypasowanej mieszance aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Peru z regionu Satipo i z Kolumbii z region Tumaco oraz długiemu, powolnemu procesowi rafinowania i konszowana w konwencjonalnym kamiennym młynie ponad 70 godzin.
Skład: cukier, ziarno kakaowca (Peru Satipo, Kolumbia Tumaco), mleko w proszku pełne, masło kakaowe, emulgator: lecytyna sojowa.
Przygotowanie w trakcie przygotowywania należy uważać żeby nie doprowadzić czekolady do wrzenia, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 poziomów cały czas powoli mieszając.
przedstawiamy 2 propozycję przygotowania czekolady na gorąco.
Filiżanka nad wyraz gęstej ciemnej czekolady. Porcja 140 ml – filiżanka
- Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 30% i 40 ml mleka).
- Dodaj ok. 70 gr czekolady.
- Podgrzewaj do ok. 60 – 70 poziomów powoli mieszając, aż do momentu, kiedy czekolada rozpuści się.
- Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Kubek ciemnej czekolady do picia Porcja ok. 230 ml – kubek
- Przygotuj 200 ml mleka
- dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr).
- Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.