
Makaron żytni gniazda BIO marki Bartolini uzyskany został z niskoprzetworzonych mąk naturalnych zachowujących dostatek wartości pełnego ziarna. Dobierając bezkompromisowce dbamy równocześnie o ich naturalne pochodzenie, jak i walory smakowe. Produkty te mają dokument rolnictwa organicznego. Makaron żytni pełnoziarnisty Bartolini jest doskonałą alternatywą dla konwencjonalnych makaronów pszennych. Żyto jak każde inne zboże jest źródłem węglowodanów, witamin z grupy B i błonnika pokarmowego. Wartość biologiczna białka żyta przewyższa pszenicę. Błonnik pokarmowy poprawnie wpływa na procesy trawienia, uniemożliwia zaparciom, wzdęciom, skurczom żołądka i nowotworów jelita grubego. Żyto jest źródłem związków fenolowych o działu przeciwutleniającym tzn. Broniącym błony komórkowe przed uszkodzeniem.
Masa netto: 250g
Mąka żytnia razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych mielona na kamiennych żarnach) 100%.
Wartość odżywcza Informacja alergennatowar mieści gluten.
Zalecane warunki przechowywaniaMakaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
detale towaru