
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za szczególnie wartościowy produkt ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Mieści wyraźnie więcej błonnika aniżeli pozostałe kasze. To wspaniałe źródło potasu. Posiada żelazo i kwas foliowy. Dodatkowo dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak posiada liczne witaminy: A, E, K i wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest również w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i też z daniami wytrawnymi. Stanie na wysokości zadania jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym komponentyem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek oraz dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 7 minut bez przykrycia.
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najszczególniej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która cechuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane na dodatek sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie dane zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak informacje zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii artykułu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak ponadto mogą być danymi literaturowymi.