
Kasza jaglana BadaPak jest lekkostrawna i dodatkowo bogata w niemało składników. Wśród wszystkich kasz wyróżnią się dużą zawartością żelaza, a także krzemu, minerału rzadko spotykanego w pożywieniu. Dostarcza także magnez, wapń, potas, cynk, miedź, mangan, a także fosfor. Na uwagę zasługuje obszerna zawartość witamin z grupy B, w szczególności: tiaminy, ryboflawiny, pirydoksyny i kwasu foliowego. Na dodatek kasza ta dostarcza obfite ilości z łatwością przyswajalnego białka bogatego w widoczne aminokwasy (metioninę, leucynę oraz izoleucynę).
Kasza jaglana BadaPak jest odżywczym produktem znajdującym wielkie wykorzystanie w kuchni. Może być zamiennikiem ziemniaków i ryżu. Doskonale pasuje do zup, zapiekanek, farszy i gulaszu. Modna jest także w wersji na słodko. Może być gotowana na mleku. Znakomicie smakuje z dodatkiem cynamonu i owoców.
Kasza jaglana pozyskiwana jest z najstarszego uprawianego gatunku zboża czyli z prosa. To korzystnie znana w naszej szerokości geograficznej roślina, która od kilku lat na nowo raduje się sporą popularnością. Kasze jaglaną można rozpoznać po standardowych żółtych ziarenkach z małą kropką.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane jeszcze sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten i produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
fotografie artykułu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
producent stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie towaru mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
przekazane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak też mogą być danymi literaturowymi.