
elementy
mąka kukurydziana*, woda (*certyfikowany naturalny)
OPIS
Ten makaron kukurydziany wykonany jest wyselekcjonowanej mąki kukurydzianej pochodzącej z Włoch z kontrolowanych gospodarstw naturalnych. Ten kształt wspaniale nadaje się do sosów na bazie owoców morza, „alla Napoletana", „alla Puttanesca". Można go ponadto stosować do nadziewania lub robienia zapiekanego makaronu na przykład z bakłażanem i mozzarellą.
Makaron Rustichella wyprodukowany jest klasycznym rzemieślniczym sposobem tzn.
-Wolno suszony w temperaturze 45-50 st.C. Dzięki czemu zachowuje swoje wartości odżywcze i smakowe, nie rozgotowuje się, ma niższy indeks glikemiczny.
-Wyciskany jest poprzez formy z brąz co zagwarantuje mu chropowatą powierzchnię i iż sos nie spływa na dno talerza a pozostaje na jego powierzchni.
Czas gotowania: 10-12 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1504 kJ / 359 kcal
Tłuszcz: 1,96 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,28 g
Węglowodany: 77,26 g
w tym cukry: 1,0 g
Błonnik: 1,49 g
Białko: 7,45 g
Sól: 0,001 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego i ciepła.
BEZ GLUTENU (deklaracja): TAK
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
atest bio: TAK
EAN: 8009452273538
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 360
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Kraj producenta: Włochy
PKWiU: 10.73.11.0
producent - nazwa i adres: RUSTICHELLA D'ABRUZZO SPA, P. ZZA VESTINI 20, 65019 PIANELLA
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK