
MAKARON (ŻYTNI RAZOWY) RURKA BIO 400 g - BARTOLINI składnikimąka żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany organiczny) OPISMakaron żytni wyprodukowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach.
ma wysoką zawartość błonnika i jest źródłem elementów mineralnych takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania poprawnego metabolizmu energetycznego, a także pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 gWartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcalTłuszcz: 1,5 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 gWęglowodany: 63 gw tym cukry: 6,8 gBłonnik: 16 gBiałko: 9,1 gSól: 0,01 g Fosfor: 129 mg (18 %)**Mangan: 1,41 mg (71 %)**[** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i części mineralnych (dla osoby dorosłej)]SPOSÓB PRZYGOTOWANIAGotować 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)INFORMACJA ALERGENNAMoże zawierać jaja ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
producent - nazwa i adres: PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK