
OPIS Narine Lactobacillus Acidophilus Er-2 STRAIN 317/402 500mg 30 tabletek Narine -regulacja mikroflory jelitowej-wzmocnienie organizmu-żywe kultury bakterii-bierze udział w syntezie witamin Probiotyk "Narine" jest wytworzony przy użyciu czystej kultury bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus, szczep nv Ер 317/402, wyznaczony poprzez profesora L.А.
Erzinkian w 1964 roku. Długoterminowe badania wykazały, że szczep jest hodowlą probiotyczną i różni się od innych kultur bakterii acidofilnych pod względem parametry kulturowych i morfofizjologicznych.
postępowe technologie pozwoliły na przeprowadzenie cyklu liofilizacji żywej kultury bakteryjnej i otrzymanie "Narine".Lactobacillus, szczep nv Ер 317/402 Narine normalizuje mikroflorę jelitową, przywraca florę beztlenową (pałeczki kwasu mlekowego i bifidobakterie) w krótszym czasie, zwiększa aktywność normalnej Escherichia coli i potencjał antyoksydacyjny organizmu.
Narine ma wysoką aktywność kolonijną. Dodatkowo ma wysoką zdolność wytwarzania witamin, syntetyzuje do 70% witamin w organizmie i jest wyjątkowo wytrzymały. Dzięki tym właściwościom wpływa na polepszenie mikroflory jelitowej oraz wzmacnia wytrzymałość.
elementylaktoza, Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine, celuloza mikrokrystaliczna (MCC 101) Zawartość w dziennej porcji (2 tabletki):3 x108 CFU* Lactobacillus acidophilus Er-2 szczep 317/402 Narine*CFU – Colony Forming Unit – Jednostka do tworzenia kolonii bakteryjnych.
SPOSÓB użyciaDorośli i dzieci powyżej 12 lat: 2 kapsułki 3 razy dziennie, 15-20 minut przedposiłkami;Dzieci w wieku od 6 do 12 lat: 1 kapsułka 3 razy dziennie, w ciągu 15-20 minut przedposiłkiem;Dzieci w wieku od 2 do 6 lat: 1 kapsułka 2 razy dziennie, 15-20 minut przed posiłkiem;Niemowlęta od 6 miesięcy do 2 lat, przyjmują ½ kapsułki 2 razy na dobę, 15-20 minut przedkarmieniem.Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być użytkowany jako substytut rozmaitej diety. Zaleca się stosowanie jednostajnej i różnorodnej diety i zdrowego trybu życia. PRZECIWWSKAZANIAIndywidualna nietolerancja komponentów produktu.
INFORMACJA ALERGENNAZawiera małe ilości laktozy. Zawiera stearynian magnezu. ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIAPrzechowywać w chłodnym miejscu w temperaturze nie wyższej niżeli + 10 °C w sposób niedostępny dla dzieci.
Na czas transportu może być przechowywany w temperaturze pokojowej.