
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie poprzez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć poprzez kolejne 20 minut.
Po namoczeniu Kombu powiększa pojemność do siedmiu razy w stosunku do swej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35 - 40 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 183,5 kcal / 759,6 kJ;
Tłuszcz: 2,1 g;
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,59 g;
Węglowodany: 16,4 g;
W tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 35,3 g;
Białko: 7,1 g;
Sód: 2,35 g
Skład: algi morskie kombu* (Laminaria ochroleuca) (*certyfikowany naturalny)
Waga netto: 25 g
Kraj producenta: Polska
Sposób przechowywania: produkt przechowywać zgodnie z zaleceniami producenta. Przechowywać w suchym miejscu.
Data przydatności do spożycia / Data niewiele znaczącej trwałości: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o artykuł"