
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim aIkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym pasuje do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, żeby sos nie utracil typowego aromatu. Shoyu nieprzeciętnie komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 246 kJ / 59 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,00 g
Sól - 14 g
Skład: Woda, soja*, pszenica*, sól morska, koji (*certyfikowany ekologiczny) artykuł posiada gluten, soję.
pojemność netto: 250 ml
certyfikat: produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób przechowywania: produkt przechowywać zgodnie z zaleceniami. Przechowywać w suchym i zaciemnionym miejscu.
Data przydatności do spożycia / Data niedużej trwałości: Jeżeli chcesz uzyskać informację napisz do nas biuro@atlas-zdrowia.pl lub skorzystaj z opcji "zapytaj o produkt"