
komponenty
algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany naturalny)
OPIS
produkt tworzony z wodorostów Wakame, skategoryzowany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany.
Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku.
Pieczone i rozdrobnione moga być użytkowane jako przyprawa.
Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame rozszerza objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5 minut.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
Tłuszcz: 2,0 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
Węglowodany: 3,0 g;
w tym cukry: 0 g;
Błonnik: 34 g;
Białko: 17 g;
Sól: 12,4 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
BEZ GLUTENU (w składnikach): TAK
dokument bio: TAK
EAN: 8437001476251
Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 180
Kraj pochodzenia komponentów: Hiszpania
Kraj producenta: Hiszpania
producent - nazwa i adres: PORTO-MUINOS, S.L., POL. O ACEVEDO, PARCELA 14, 15185 CERCEDA
Wegański: TAK
Wegetariański: TAK