
Szczepy bakterii wykorzystywane przez markę Solgar są wytrzymałe na wysoki poziom kwasowości żołądka, ale w celu uzyskania dopełniającej ochrony produktów z tej linii zaimplementowano kapsułkowanie w mikrokapsułki z matrycy polisacharydowej, która powiększa ich możliwości przeżycia w układzie pokarmowym.
Kapsułka rozpuszcza się szczególnie szybko, a żel polisacharydowy w kapsułce wytwarza matrycę ochronną wokół bakterii. Żel ten jest oporny na kwas żołądkowy i rozpuszcza się dopiero w mniej kwaśnym środowisku dwunastnicy, w której bakterie są uwalniane, aby spełniły swoją funkcję w przewodzie pokarmowym.
świeże szczepy testowano w kwaśnym środowisku podobnym do środowiska panującego w żołądku i stwierdzono, iż mogą one przetrwać dwie godziny.
W odróżnieniu od zwykłych probiotyków mogą być więc przyjmowane w trakcie posiłku.
Sposób wykorzystania
Osoby dorosłe: 1 do 2 kapsułek dziennie.
Najlepiej zażywać podczas posiłku lub stosować według wskazań lekarza. Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Towar nie może być stosowany jako substytut przeróżnej diety i zdrowego trybu życia.
Kobiety w ciąży, matki karmiące, a także osoby zażywające leki lub chore, powinny przed zażyciem preparatu skonsultować się z lekarzem.
Skład
Jedna kapsułka gromadzi:
B. Lactis, BB-12® 300 mln żywych mikroorganizmów,
L. Acidophilus LA-5® 300 mln żywych mikroorganizmów,
L. Paracasei,
L CASEI 431® 300 mln żywych mikroorganizmów,
L. Rhamnosus GG,
LGG® 300 mln żywych mikroorganizmów,
S. Thermophilus,
TH-4TM 300 mln żywych mikroorganizmów
dane dopełniające
Naturalne substancje pomocnicze:
Otoczka kapsułki roślinnej (hydroksypropylometyloceluloza)
Sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych
Informacja alergiczna:
towar nie zawiera: cukru, soli, skrobi, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest wykonany bez zastosowania nienaturalnych substancji konserwujących, zapachowych albo barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.