Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką albo anyżkiem – moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec doskonałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie. Będą znakomite na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie – z tartymi jabłkami, figami i orzechami.
Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu elementów. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
kolekcja procesu: Z przeróżnYCH STRON ŚWIATA
ISBN: 9788377733646
Kod paskowy: 9788377733646
Autorzy: Skadow Ulrike
Wydanie: 2
Rok wydania: 2015
Kod wydawcy: 20215
Miejscowość: Warszawa
liczba stron: 72
Oprawa: Miękka
PKWiU: 58.11.1
Format: 19.0x19.0cm
Głębokość (mm): 5
Waga: 0.178
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka