Czy przepisy znane od wieków posiadają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko,spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne. Nie zapraszamy na biesiadę, w trakcie której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i świetne potrawy z warzyw. Krystaliczna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
Podtytuł: Kuchnia która leczy
Tytuł oryginału: Hildegard - Die gute Kuche
linia procesu: KLASZTORNA KUCHNIA ŚWIĘTEJ HILDEGARDY
ISBN: 9788362927951
Kod paskowy: 9788362927951
Autorzy: Salomon Yvette
Tłumaczenie: Dobija Monika
Rok wydania: 2012
Kod wydawcy: 28959
Miejscowość: Kraków
liczba stron: 160
Oprawa: Twarda
PKWiU: 58.11.1
Format: 17.0x24.0cm
Głębokość (mm): 18
Waga: 0.59
Język oryginału: niemiecki
Języki: polski
Grupa towarowa: Książka